Besök på kärnkraftverk

 
För några dagar sedan gjorde jag något oerhört häftigt: jag fick gå en rundvandring på kärnkraftverket i Forsmark!
 
Vad som nästan tog mest tid av allt var all säkerhet som skulle göras för att ens få komma in i kraftverket. Vi var dels tvungna att skaffa ett passerkort, som skulle ha ett fotografi, en kod och så var man även tvungen att scanna ett fingeravtryck. Så vid varje passage gick rutinen: kort, finger, kod. Hela tiden. Och det var många passager. Vi fick även gå igenom en kontroll som på en flygplats, plus kolla om vi hade något sprängmedel på oss genom att gå in i en maskin i ett speciellt rum. Sist fick vi skyddskläder (gul och fin overall), skyddshjälm och en dosa för att mäta strålningsnivån.
 
Inne i kraftverket fick vi dels se kontrollrummet, turbinhallen och reaktorhallen (för Forsmark 3). Allt var så stort, mäktigt och så himla rent(?!). Efter rundvandringen var vi sedan tvungna att stå i särskilda maskiner, både med och utan skyddskläder, för att kolla så vi inte hade fått några radioaktiva partiklar på oss. 
 
Sjukt rolig och lärorik dag!

Degree of Bachelor of Science, Mathematics

Nu känner jag att det verkligen är dags att berätta denna underbara nyhet, som jag bara inte har hunnit att dela med mig av till er ännu: jag har tagit Filosofie kandidatexamen i Matematik!
 
Jag kan fortfarande inte förstå att jag är färdig med utbildningen jag har spenderat större delen av min tid på de senaste åren. Jag har mig själv att tacka för att ha gjort så bra ifrån mig i alla kurser, men ingenting hade varit möjligt utan det stöd jag fått av min Martin. Allt ifrån att ha lagat matlådor till att peppa mig genom de tuffaste tiderna har varit guld värt. Så tack älskling, du är bäst!
 
I och med att jag blivit klar med min utbildning så var jag, Martin, mormor och morfar iväg på Examenshögtid igår. Vi samlades i aulan på universitetet, där det bjöds på olika tal, sång och musik, och så blev vi studenter uppropade och fick komma fram och få ett varsitt glasäpple. En symbolisk gåva man får när man har tagit ut en examen. Efteråt åkte vi till restaurang Freden inne i stan och åt förrätt samt varmrätt. Jättemysigt.
 
Så nu har jag snart ett papper på vilken matematik-nörd jag verkligen är!
 
 //Jag och mitt glasäpple♥

RSS 2.0