Ut på upptäcktsfärd

Igår kom jag och Martin lite spontant på att vi ville åka ner till Karlstad, så det var bara att sätta sig på tåget och dra iväg. 
 
Idag bestämde vi oss för att ta en cykeltur för att kolla oss runt lite. Vi följde därmed en cykelbana, som blev till en grusväg, som blev till en mindre grusväg i skogen, som blev till en trästig, som ledde fram till något som hette Göteborgsudden - där jättefina rastplatser och klippor väntade. 
 
 
Tänk vad man kan hitta i Karlstad! 

Dagens fundering

Har verkligen inte alla glassbilar samma melodi som de spelar? Här i Karlstad har de iallafall inte samma som i Torsby - VARFÖR?!! Makes no sense!!

//Förvirrad tjej


De två senaste dagarna

Igår kom bästaste Elin och Pontus och hälsade på oss i Karlstad. Efter att ha visat runt dem i lägenheten åkte vi till Mariebergsviken och badade, hur skönt som helst! Senare på kvällen gick vi ut och åt och njöt av varandras sällskap - en riktig toppendag helt enkelt!

Idag blev storasysters favorit Fanny avsläppt hos oss för några timmars lek - både inne och ute. Det är snosjänta mi det!

Ikväll väntas ännu ett besök, och då står tacos på schemat! Muuuumms!


Karlstadsborna

Igår gjorde jag äntligen min sista jobbdag inom Hemtjänsten, skulle egentligen haft två veckor till men det funkade helt enkelt inte. Jag trivdes inte för fem öre, så det var bättre att lämna över det till någon annan.

Hur som helst så drog jag och min fina älskling ner till Karlstad igår efter jobbet - till vår underbara lägenhet. Här stannar vi nu till på Lördag, och har det förjävla bra.

Status just nu: nyduschad och inviger vår nya uteplats med varma smörgåsar i kvällssolen. Tillsammans med världens bästa, såklart!


30 grader varmt - i skuggan

Idag tog jag och min snos vårt förnuft till fånga och åkte och badade efter att jag slutat jobbet. Det blev därmed första doppet för i år, och det var allt på tiden.

Det har varit sånt himla härligt väder de senaste dagarna, love it!!


43 månader tillsammans

 
Sola utan solkräm, bada utan att doppa sig, proppa i sig två paket med gifflar och avsluta dagen med en middag på Kinarestaurangen - allt tillsammans med min underbara älskling som jag firar 43 månader med idag.
 
Åh, vad vi har det bra! 

Första flyttlasset - CHECK!

Allt eftersom den här helgen har rullat förbi så har första flyttlasset blivit avklarat och första natten i den nya lägenheten blivit gjord.
 
I lördags gick jag och Martin upp halv sex på morgonen, åt en snabb frukost och begav oss sedan ned till Karlstad. Dit anlände sedan även fyra släktingar till mig, och därefter började vi bära in alla flyttlådor och allt vad vi hade med oss i både buss och släpkärra. Som sagt, tredje våningen utan hiss - ni kan nog själva räkna ut att man hade träningsvärk dagen efter..
 
Sedan var det bara att börja installera sig, det var huuuuur mycket som helst att göra. Som tur var så hade jag självklart redan för läänge sedan börjat att tänka ut vart alla saker skulle stå, så det var bara att göra det verkligt. Och åååh så bra det blev!
 
Det var så fullt upp hela dagen att vi efter frukosten på morgonen inte fick i oss någonting att äta fören elva timmar senare. Vid det läget var det verkligen akut att få i sig något i magen, så därför gjorde vi ett besök till en av våra nya grannar: Bellevue pizzeria. En pizza har nog aldrig smakat så bra som då.
 
Under natten sov vi båda som stockar och gick sedan upp tidigt dagen efter och plockade ännu mer. Därefter gjorde vi vårt andra besök till IKEA och brände ännu lite mer pengar. Under lördagen hade vi varit riktiga proffs på att sätta ihop IKEA-möbler, men det gick bara inte på söndagen. Allt krånglade. Så då dammsög vi vårat kära hem och drog tillbaka till Torsby istället, där jobb väntar i en vecka innan vi får åka tillbaka igen.

Så nu är det bara att ladda om och ta nya tag till nästa tripp ner, längtar redan! ♥
 

Nu är det officiellt

Imorse fick vi nycklarna till lägenheten, nu har vi verkligen en lägenhet på riktigt som är VÅRAN!

Några timmar senare fick jag dessutom antagningsbesked ifrån Karlstads universitet, så nu jävlar är det klappat och klart att jag i fem år framöver kommer utbilda mig till Civilingenjör i Kemiteknik!

Sån härlig dag, och imorgon börjar flytten.. Klockan är ställd på halv sex, så det blir att stupa i säng nu efter en dag med mycket slit.

PUSS!


Det här med att packa

Det känns som om att packa är det enda vi gör om dagarna, men att det ändå inte försvinner några saker. Det känns som om det hela tiden är såå mycket som ännu inte blivit nedpackat, samtidigt som det nästan har börjat att eka i mitt rum för att det är så tomt.

Det ska hur som helst bli så oerhört skönt att få åka ner med alla kartonger i helgen, så man får någon ordning på allt och ser lite tydligare vad som saknas och inte. Eftersom vi började packa lite smått redan i julas så har man liksom glömt bort typ hälften av sakerna.

Nu är det i alla fall mina älskade muggars tur att åka ner i en låda. Åh vad mycket te det ska drickas ur er i Karlstad - muumms!


Världens finaste cykel

Jag har ju glömt att visa er på världens finaste cykel som jag fick i studentpresent!
- Hääär ääär deeeen:
 
Bara så ni vet så är den faktiskt ÄNNU finare i verkligheten. Det verkligen lyser lila om den, det kan inte bli mer jag helt enkelt! Nya päärlan det

Vuxenpoäng x1000

Det här med att vara rädd för att prata i telefon kan man ju säga inte riktigt fungerar när man ska flytta hemifrån. Jag är faktiskt jättestolt över mig själv som vågat ringa så många samtal för att fixa allt möjligt inför flytten.
 
Idag gjorde jag bland annat en abonnemanganmälan till Karlstads Elnät, låter gaalet vuxet om du frågar mig! Jag har dessutom gjort en flyttanmälan till Skatteverket så min folkbokföringsadress ändras när vi får tillträde till lägenheten. Näst på tur är adressändring och bredband som ska fixas, men det får bli lite längre fram..
 
Jag känner mig så oerhört duktig när jag fixar såna här saker! Men som sagt, den där telefonskräcken är nog snart som bortblåst om det fortsätter i den här takten, ÄNTLIGEN!
 
En stor, söt shot.

Längtar ihjäl mig!!

Nästa helg börjar vi flytta in i lägenheten, herreguuuud!! Såå himla underbaaart!!


Så sant som det är sagt

Med en liten osynlig tår i ögat har jag nu sagt hejdå till min underbara pärla.
 
Jag kommer att sakna dig och alla stunder vi haft tillsammans, var så säker på det! 
 

RSS 2.0