Gud va klok jag är

Idag har jag fattat innebörden av talesättet "Efter regn kommer sol".

Jag har alltid trott att det är klart det kommer sol efter regn,
för det kan inte bli så mycket annat..

Men man menar ju att eftersom molnen kondenserar och blir regn försvinner dom,
och då sticker solen fram!


Erkänn att ni aldrig tänkt på det!

Vilka moments jag har ibland alltså.

"Hej, Tid här!"

Jag läste på Aftonbladet om namn man kan döpa sina bebisar till. (Läs artikeln HÄR.)
Att döpa sitt barn till Okej är tydligen okej...


Om man kan döpa sin unge till Vilse borde man väl lika gärna kunna döpa den till Stålmannen. Vart går gränsen för vad som är realistiskt och inte?!

- Hur gammal är hon?
- Fyra.
- Vad heter hon?
- Fyra.

//Efterblivnasriksförbund?!


Jag förstår att man kan vilja ha ett unikt namn till sitt barn, men när går det till överdrift? Att ha ett namn som knappt är godkänt är antagligen inte lämpligt att döpa sitt barn till.

Vem fan vill heta Passionfruit?!

Cuz I had a bad NIGHT

Natt till idag var allt annat än lugn och stillsam, som nätter borde vara.

Jag hade min kusin på 6 år bredvid mig, och min första tanke var att det skulle gå hur bra som helst. En liten sexåring kan ju inte ta mycket plats.. Jag hade fel. Trots min 180 cm breda säng var hon överallt -mumlade, slängde i armar och ben, smackade, rullade, drog efter täcke, slängde av sig täcke.....

Det slutade med att jag gick och la mig i min brorsas säng.
- Och nej, han var inte där, era perversa typer.
Dragkamp

Jag och kusin Tilda var påväg in när hon plötsligt började skrika:
"Ko.. KOLLA! Men KOOOLLAA! Myrorna har dragkamp, DRAAAGKAAMP!! HEJA! HEEEJAA!"

Så exalterad för.. ingenting. Men det är väl så när man är liten. ALLT är så stort och mäktigt.
- Dock är ju Tilda inte så liten längre.. Så jag antar att det inte finns någon ursäkt för henne..


...Hon är som hon är.

My dear God

Jag har ett till bevis på att Gud finns. Ett ord: Choklad.
Det, mina kära vänner, är ett tecken ifrån ovan.

Vad vore vi utan choklad?
Vad skulle släcka det värsta sötsuget om inte det fanns? Vad skulle vi frossa i oss i både medgång och motgång? Men framförallt: Hur skulle vi kvinnor överleva mensen?!


Choklad - En gåva ifrån Gud, som förlåtelse för att vi måste stå ut med mens och dess värk.

Störande objekt

Igår när jag var och handlade stod jag vid ett tillfälle och väntade på mamma. Just då kom det en liten unge som sprang in i en bokhylla och rev ner ett antal x böcker. - Och vet ni vad han gjorde?! Kollade på böckerna, tvekade en sekund, och sprang sedan vidare.

- Vet ni vad jag gjorde då?! Jag tog tag i ungjäveln, ruskade om honom och skrek att han skulle plocka upp böckerna MED EN GÅNG innan jag kastade ut honom med huvudet före och böckerna efter!!!

Okej, det gick kanske inte riktigt till så, men jag gjorde det iallafall i huvudet.
Att gå igenom scenen där hjälpte också hyfsat bra.

En fråga

Varför måste man plocka upp skit efter hundar -som gör det i diket,
men inte efter hästar -som gör det MITT I VÄGEN?!


Jag bara undrar.


Sleep-puncher

Inatt sov Martin hos mig, och han väckte mig på ett väldigt gulligt sätt.. - Nämligen genom att i sömnen slå till mig i ansiktet med armen. Jag kanske var taskig mot honom i en dröm eller något, vem vet.

Egentligen har han rätt att ge igen efter alla gånger jag nockat och slagit till honom, vare sig han gör det när han är i medvetandet eller inte.

Jag älskar dig lika mycket ändå.

Jobbarn

Igår, fyra på eftermiddan, fick jag ett telefonsamtal. Det var ifrån Sahlströmsgården, och dom behövde hjälp i köket -DIREKT. Det betydde att jag fick släppa allt jag hade i händerna, dvs Martin, och åka dit.

Efter några timmars arbete i 300 graders värme med tusen saker att göra var jag helt svimfärdig, och fick äntligen åka hem till min älskling, som jag fick skuldkänslor för att jag lämnade.

Men nu är iallafall några extra pengar fixade. sweeeeet.


Midsommarafton

Nu är Borejoggen över för detta året, och jag säger bara en sak: VI MÖTS NÄSTA ÅR!Och självklart är det obligatoriskt med regn på midsommaren, vilket vi redan fått bevis på tidigare idag. Lovar att det kommer mer ikväll.. - Det slår aldrig fel.

Efter borejoggen åkte jag tillsammans med pojkvän och svärföräldrar iväg och gratulerade en av deras släktingar. Tro det eller ej, men jag och Martin lirade lite fotboll under vistelsen. Vi var bäst.
Nu ska jag iväg och få i mig lite mer mat, vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?!
Senare ikväll blir det torget med Martin. EVERYBODY: VI SES DÄR! - Right?

EJ enligt planerna

I flera år har jag lovat mig själv att året jag går ur nian - DÅ ska jag vara med och springa borejoggen! Förra året tänkte jag det medan jag stod och kollade på alla andra som sprang, nästa år är det min tur!

Nu sitter jag här. Jag har gått ur nian. Borejoggen är imorgon. Och jag har ballat ur.
- Känns. För. Jävligt.

När jag väl började jobba upp min kondition i år blev jag såklart sjuk, och jag tänkter fan inte delta utan att kunna göra bra ifrån mig. Så nu kan jag inte uppnå mitt mål.........


//Ledsen.

Martin Lindberg

Martin, min älskling, har fått för sig att jag skriver väldigt sällan om honom i bloggen, så nu ska jag skriva ett inlägg om honom. Så ni får lära känna min fina pojkvän lite bättre.

Som liten kallade han sig för Mannin, ni förstår att det tar ett tag för vissa att lära sig säga den svåra bokstaven r. Hans mormor gav honom istället smeknamnet Bubblan, eftersom han hela tiden blåste bubblor med sitt eget saliv. Min personliga favorit ifrån historierna när han var liten är när han fiskade.. För att dra upp fisken slängde han fiskespöt på ryggen och SPRANG. Den tekniken slår nog ingen..

Men nog om hans barndom.
. Jag och Martin fick kontakten genom en gemensam vän som presenterade oss för varandra. Den 12 september 2009 träffades vi för första gången, och efter det växte känslorna mer och mer för varje dag som gick.

Martin Lindberg är en helt fantastisk person som jag var livrädd att träffa ibörjan. Jag är överlycklig att jag inte drog mig ur i sista sekunden, så hemskt nervös var jag. Nu känns inget så naturligt som att vara med honom. Ända sen vi fick kontakten har jag känt ett starkt förtroende till honom, och jag var helt säker på att det betydde något.

- Idag betyder han ALLT.Sommartecken

• Det är varmare ute än inne

• Man kan åka moped i shorts utan att frysa

• Man äter glass för att svalka sig, och inte bara för att det är otroligt jävla gott

• Man går barfota, trots risken att trampa på ett bi, bara för att man KAN


Sommaren är verkligen här.

Rape-axeNu har en sydafrikansk läkare uppfunnit ett vapen mot våldtäktsmän. Kvinnan ska föra in en taggig kondom i slidan, som en tampong, som fastnar på männens penisar när de försöker våldta dem.

- Ja, det verkar ju vara en bra lösning! För männen kommer säkert inte bli extremt förbannade och kvinnorna kan utsättas för misshandel istället?! Man får antagligen psykiska problem både av att bli våldtagen och misshandlad, så det är ju pest eller kolera man har att välja mellan isåfall. En taggig kondom kan alltså INTE vara lösningen. Det kommer bara orsaka mer problem..

Läs artikeln HÄR.

Gräsklipparn strejkar

Förra veckan när jag klippte gräs var det väldigt, VÄLDIGT mycket jobbigare än det brukar vara.. Jag kom fram till att jag antingen tappat muskler och blivit svagare, eller att gräsklipparen drar dåligt. Och alternativ ett kan man ju utesluta direkt. Som om det skulle hända.. Och idag upptäckte jag det: det är bara ETT däck som drar! Tro fan det är dubbelt så jobbigt när den drar dubbelt så dåligt.

Efter detta stolpskott umgicks jag lite med min kusin som "spelade gitarr" och sjöng för mig. Det var kul ända tills hon blev förbannad. - På allt. Detta heta temprament verkar gå i släkten..


Lägg märkte till allt rosa och rött som matchar så fint.

The sweet sixteen

Kl. 04:20 inatt, för 16 år sedan, kom en viss person till världen som framöver blev oerhört viktig och speciell för mig. Jag pratar naturligtvis om min bästa vän, Matilda Kuusela.

Och eftersom jag är en uppmärksam vän ska jag uppfylla hennes önskning. Jag ska INTE sjunga "Ja må hon leva..", utan hon ska tillägnas en annan låt:GRATTIS MIN BÄSTA MATILDA! ♥


Jag kommer älska dig varendaste dag i hela mitt liv.

Vilken upptäckt..

Imorse låg jag och Martin och spekulerade varandras tungor. Fråga mig inte varför, jag vet inte.. Och vi upptäckte att min tunga är helt totalt FUCKED UP. Den är inte rund och slät efter kanterna, utan kollar man riktigt noga ser man att den är vågig! VÅGIG! Det ser ut som jag bitit bort små bitar av den...

Vore ju passande att tatuera in ett skepp eller liknande,
så det ser ut som det är vågor i havet det åker på..


Er nya prinsessa

Idag är det bröllopsyra på tvn, radion, internet, you name it.. Och jag förstår inte uppståndelsen. Dom kommer inte bry sig när jag gifter mig, så varför ska jag visa intresse till dom?! De låter inte rättvist.. Och jag ska vara en tusen gånger vackrare brud, jag ska slå henne med häästläängder!Hädanefter kallar ni mig Prinsessan Frida Av Solbacka.

- Man verkar ju få sån stor respekt när man har ett kungligt tilltalsnamn..

18/6-10

6 month anniversary ♥

Martin Lindberg & Frida Granström - Förevigt.

Once upon a time
I had a dream I had a vision
Of that someone that was missing
In my life
Here I am, looking back
On the road I used to travel
Through the darkness
Through the times of sacrifice
I can't believe how things can change so fast
I can see it in your eyes
W e ' r e   g o n n a   l a s t

With every bit of me with all my heart
With every single breath I'm gonna love you
Fall into my arms tonight
And make it allright
If you ever come to doubt these words
Let me be the one to break it to you
I'm gonna love you endlessly
With every bit of me


Mrs. Fail

Jag känner mig ganska misslyckad.

Jag vet inte ens hur Borejoggenrundan går, som är en runda på 8 km som man har sprungit på midsommarafton i flera år, och jag kan den inte! Det känns som varenda torsbybo vet hur den går..

Jag står och tvekar på om jag ska vara med och springa den iår, så jag drog ut förut och skulle cykla runt, men som sagt gick det inge vidare.. Helt plötsligt MÖTTE jag pilarna som visar vägen, så det var ju bara att vända och åka tillbaka..

Många tummar upp för det misslyckandet.

En grad fel..

Jag skulle ut och tvätta mopeden..

Jag: Jag ska bara byta om till shorts först..
Mormor: Nej, men det är kallt ute!
Jag: Ne-ej du, det är 20 grader ute.
Mormor: Nej, det är faktiskt 19.

Oj. Ursäkta. Vilken stor skillnad det blev helt plötsligt......

11 dagar kvar

Varje morgon av mitt sommarlov har hittills börjat på samma sätt - med ett O.C. avsnitt.
- Och idag är inget undantag.

Senare ska jag iväg och hämta min fina pojkvän på jobbet. Gud va vuxet det låter. På jobbet. Han jobbar. ..Och jag sitter här och ser på O.C. Återigen: Stolpskott.Jag vet iallafall hur ett kretskort ser ut. Det är allt som räknas liksom.

Bad day goes great

Dagens räddare: Linda (pappas fru)

En dag utan planer kan snabbt bli fullbokad när man umgås med henne. Idag har vi varit ute på byn och vandrat omkring i alla affärer man kan tänka sig, en fika tog vi också emellan varven. Sen drog vi ut och åt, och till efterrätt blev det pussar av Martin. Iallafall för mig.

Efter det bestämde vi oss för att jag skulle få övningsköra lite med henne, vilket jag aldrig gjort tidigare. Och självklart var jag grym. Vi behöver inte gå in på att jag höll på att hamna i diket ett tag, det är inte viktigt...


Och eftersom jag inte har någon bild på henne får det bli en på mig och pappa.
Vilket jag också tror hon föredrar än att vara med själv..

Ett olöst mysterium

Vem fan tog den här bilden?!- Jag har verkligen ingen aning... Funderar på om jag var i chocktillstånd eller något eftersom jag inte har något minne av fotografen.

Usel början på lovet

Varje dag i tre veckor framöver kommer kännas som en söndag för mig.
En tråkig och trist söndag då man inte har någonting att göra.

Det är så att varenda kotte sommarjobbar dessa första veckor, och jag har självklart de tre sista! Jag hatar mig själv som valde ALLA perioder, när jag bara vill ha den första. idiotidiotidiotidiot.

Jävla stolpskott.

Skjutas på en skottkärra

Jag har haft ännu en till uppenbarelse.

Det hände i torsdags när nian hade avslutningsfest på Sahlströmsgården.. Vi sjöng för två stycken som fyllde år, och när vi kom till versen "ja då ska dom skjutas, ja då ska dom skjutas, ja då ska dom skjutas på en skottkärra fram" så fatta jag verkligen innebörden. Man ska skjutsa dom på en skottkärra. Jag har alltid trott att man ska skjuta dom med ett gevär och låta dom landa på en skottkärra..

Tänk vad fel det kan bli.
- Det roliga är att jag inte var den enda som aldrig fattat vad som menades..

//Efterblivnasriksförbund.

Andra dagens firande

Idag har jag varit med till Martins kusins studensfest och träffat några släktingar. En av de äldre som var där tyckte att jag och Martin var ett jätte fint par, det var riktigt gulligt att höra.. Det var även en liten tjej på ca 2 år där som jag var beredd att sno. Så. Jävla. Gullig. - GE MIG NU!

Men jag har lovat Jörgen att inte skaffa barn förns jag är klar i skolan, så jag får väl vänta tills dess..


Varsågod!- Er önskan är min lag..


Hoppas bilden blev nog stor.

Studenten

För Simon har tagit studenten, för Simon har tagit studenten, för Simon har tagit studenten
- FY FAN VA HAN ÄR BRA!

Examen 2010

Först samlades vi för sista gången i vårat hemklassrum, och gav våra kära mentorer sina avskedspresenter. Dom fick en varsin orkidé och en tavla föreställande alla i klassen:

Sedan blev det uppställning och tågande till kyrkan..

Väl inne i kyrkan sjöng kören. Man delade även ut massa stipendier,
och det är alltid lika tråkigt eftersom man aldrig får något själv.

Efter mitt gråtsammanbrott jag fick när jag kom ut ur kyrkan lekte
jag modell ett tag. Självklart tillsammans med min älskling.

När vi gjort entré på Sahlströmsgården i en Buick (?) samlades alla
och skålade.

När vi väl satt oss till bord hade alla lärare ett uppträdande där de
läste upp rim tillsammans..

Varje år kommer det en kändis eller någon annan sorts överraskning,
och vi fick ett rock'a'billy band..

..så det blev paarty i tältet ett tag.

Våran mentor och Emma bestämde sig att släppa loss riktigt och
körde en buggtur.

Sen förflyttade sig dansen in, och tro det eller ej, men det var lärarna
som invigde dansgolvet. Jag och Matilda hängde snabbt på..

Och slutligen avslutades kvällen med Singstar, där jag och Matilda
utmanade våran mentor - och vann!

Hela kvällen var förjävla bra och minnesvärd.
Nu är jag totalt täckt av myggbett, men det var det värt!

Till alla i årskurs 9:
- WE MADE IT!

This is it

Nu. Nu känns det verkligt. Tårarna har redan börjat visa sig..

Ena orsaken till det var att Jörgen, min älskade mentor, fick tårar i ögonen när han höll ett litet tal för klassen. En person man ser upp till och som har hjälpt en i tre år. När t.o.m den har gråten i halsen, då kan man inte hålla sig. Andra orsaken var att min gamla mentor ifrån sexan stod ute och tog emot oss efter kyrkan. Då bröt jag ihop. Sånt visar att de verkligen bryr sig.

Nu väntar en middag tillsammans på Sahlströmsgården, och jag VET att jag kommer vara helt uttorkad när jag kommer hem. Tårarna kommer forsa ut hela kvällen lång.


Almost there

Examensdagen är här! Och eftersom vi har avslutningen på eftermiddagen tycker jag timmarna kryper fram just nu.. Man har iallafall gott om tid att göra sig i ordning.

Hittills har jag:
• Fixat håret
• Sminkat mig

Nu återstår:
• Att ta på mig klänningen

Sen är jag fulländad och redo.

Dags för bal

"Passa på att ta kort nu, för något sånt här sätter jag aldrig på mig igen!"
+ några svordommar.

Det var det första Simon, min brorsa, sa när han fick på sig sin kostym.
- Så det var bara att göra som han sa:
Enda kortet han gav ett riktigt leende på var självklart när han fick stå framför sin nya, om ni frågar mig: SKROTBIL. Det var ett måste att ha med den på bild förstår ni..

Slutet är nära

Jag kan ärligt talat inte få in att det är skolavslutning imorgon. Det är för overkligt. Jag fattar inte att detta kan vara sista gången man ser vissa personer. Jag vet inte hur jag ska säga hejdå. Hur tar man avsked av någon när man knappt fattar vad som händer?! Det är nog först när man står där som allt kommer kännas verkligt. Att det faktiskt händer på riktigt. 

Jag slår vad om att många tårar kommer fällas imorgon.


I'll always love you.

We're all the winners

Sista skolveckan så har det förekommit många tävlingar där man oftast ska tävla klass mot klass, och jag måste ju säga att våran klass är grym.

• Igår vann vi en varsin coca cola när alla klasser i nian tävlade om vilken som snabbast kunde samla ihop föremål som började på varje bokstav i alfabetet.

• Idag vann en del av våran klass en träningsdvd när vi tävlade om vem som kunde göra snyggaste? pyramiden.

Vilken vinnarklass vi är alltså.

Crybaby

För första gången i hela mitt liv har jag sett en film (eller i detta fallet en serie) då tårarna bara strömmat nerför mina kinder! Självklart var det sista avsnittet i O.C - säsong ett. Jag har ALDRIG sett något så sorgligt! Och bakgrundsmusiken gjorde det inte direkt bättre..

För en gångs skull kunde jag inte tänka att "det bara var film".
- Utan det gjorde fan ont rakt in i hjärtat.Jävla serie som jag älskar så mycket.

Otursbrunn?

Ni vet alla brunnslock på gatorna som har en bokstav på sig? Man brukar ju säga att A står för otur, V för vänskap & K för kärlek. Och jag är helt jävla fast i det där! Ända sen jag hörde det i typ fyran har jag aktat mig för A-brunnar. Ändå håller ju inte "reglerna"!

För det första:
Hur kan man få ett A till otur?! Vänskap och Kärlek är ju mer logiskt eftersom det är första bokstaven som står på locket.

För det andra:
Det gills endast om man trampar på K brunnar med BÅDA fötterna, detsamma gäller V. Men A, A räcker det om man ens snuddar i?!

För det tredje:
Är det NÅGON som märkt någon skillnad när de trampat på en brunn?!

Jag ska strypa den som hittade på det här.

Now dance fucker; dance

Från och med nu har jag lagt dansskorna på hyllan.

Idag hade jag min sista dansuppvisning, och jag vet att en del av mig kommer sakna dansandet, väldigt mycket. Hade jag bara varit kapabel till att fortsätta hade det inte varit någon tvekan om saken, men nu är det över.


Goodbye.

Hundmänniska?

Under den här helgen har jag kommit fram till att jag aldrig ska skaffa hund. Visst, dom kan vara jätta gulliga och pluttinutt söta, men den som stör min sovmorgon leker med döden. Både igår och idag blev jag väckt vid sju. SJUU!! Vilken. Jävla. Plåga. Så nu när jag inte behöver passa Cazper mer känner jag mig så himla fri.


Nej, jag är en kattmänniska.

Funny sign

Det bor tydligen långsamma barn här..

cuut that haaair

Nu ska Mamma Mia komma och fixa mitt så kallade hår. Äntligen ska luggen tillbaka!

Resultat får ni kanske senare.. Eller imorgon.. Eller någon annan dag..

Ljusstakar utan stake

Kanske borde ge ljusstakarna viagra när det är så varmt ute..

Du & Jag + två

Hela den här helgen ska jag och Martin vara sambos med en hund och en katt. Bara vi fyra. Det är så att min pappa har dragit iväg med sin fruga till Stockholm.. Och jag ska säga er att den här morgonen började INTE bra.

Pappa & Linda körde på ett katt påväg ner till tåget
  R.I.P! Jag förstår hur ledsna ägarna kommer vara idag.

Cazper (våran hund som jag ska PASSA) kunde ha sprungit bort
 
Bara för att jag lämnade dörren öppen och han rev ner gallret till hallen så sprang han ut! 
  Grannarna måste ha trott att någon hade dött så som jag stod ute och skrek efter honom..

Vi får se vad resten av helgen har att erbjuda..
  
 

Till alla dansare!

Nu när min danskarriär kommit till sitt slut säljer jag mina kära dansskor.
Är ni intresserade finns annons där ni kan kontakta mig HÄR.

- Skönare skor finner ni fan inte.

Goin' craazy

Nu har jag varit på min sista dansrepetition inför uppvisningen till helgen. Varje gemensam träning är ett test på mitt tålamod kan jag säga er. När alla småungar springer omkring, lyssnar inte på någon och är allmänt dryga - JAG TÅL DET INTE.

Börjar faktiskt bli lite orolig hur jag kommer bli som mamma. Antingen får jag hoppas att mitt temprament lugnar ner sig, eller så får jag skaffa en kille med tålamod för oss båda. Martin är helt enkelt perfekt för mig..


Nu är det bara ett barn som fattas då.. om några år.

The one and only

Vill ni se resultatet på tatueringen jag målade åt Simon har ni det här:

Och nej, jag försöker inte göra smygreklam för OLW..

Goodbye my lover

Fatta vilken pärla pingisbordet i skolan har varit! När det varit fint väder har det stått där helt oskuldsfullt och blivit upphettat, och bara väntat på att någon ska komma och lägga sig på det. Pingisbord tänker faktiskt så.. Och nu kommer varken bordet eller vi få uppleva det igen, för "benen viker sig". -NEJ! Det där bordet är en klippa! DET SKULLE ALDRIG FALLA!! Förstått?

Men nog har vi haft en fin tid tillsammans, älskade pingisbord ♥ 


Shrekgifflar

TILDA!

Jag har en känsla att du kommer köpa gifflar i mängder nu..

RSS 2.0